به گزارش ایسنا، منیژه کنگرانی ـ مدیرکل گروههای علمی معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر ـ از برگزاری همایش «هنر و تمدن حوزه هیرمند: شهر سوخته» خبر داد و در توضیح اهداف برگزاری این رویداد گفت: پژوهشهای باستانشناسی درباره تمدنهای واقع در بخش شرقی فلات ایران، بهویژه استان سیستانوبلوچستان نسبت به دیگر بخشها مغفول مانده و پژوهشی جدی و برنامهریزی شده درباره مطالعات باستانشناسی این استان انجام نشده است. حال آنکه این مناطق رازهای سربه مُهری درباره فرهنگ و هنر ایران در دل خود نهفته دارد که میتواند تاریخ تمدن و هنر ایران و بلکه جهان را دگرگون کند، از اینرو فرهنگستان هنر پس از برگزاری «همایش بینالمللی تمدن جیرفت» در نظر دارد با برگزاری همایش هنر و تمدن حوزه هیرمند با مرکزیت شهر سوخته، آخرین دستاوردهای پژوهشگران و باستانشناسان در این زمینه را ارائه کند.
به گفته او، در برنامه این همایش موضوعات باستانشناسی، هنرهای باستانی، معماری باستانی و باورهای باستانی در سه دوره پیش از تاریخ (آغاز تاریخی)، تاریخی (دوره هخامنشی) و دوره اسلامی مورد توجه و بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل گروههای علمی فرهنگستان هنر، انتشار کتاب «باستانشناسی و هنر حوزه دلتای رودخانه هیرمند؛ با محوریت شهر سوخته از آغاز تا دوران اسلامی» به کوشش سید منصور سیدسجادی، مدیرگروه باستانشناسی شهر سوخته و دبیر علمی این همایش از جمله مهمترین دستاوردهای این رویداد دانست و افزود: این کتاب که در دو جلد به زبان فارسی و انگلیسی و نزدیک به ۱۵۰۰ صفحه تهیه شده و انتشارات فرهنگستان هنر آن را منتشر میکند، در زمره مهمترین منابع دانشگاهی و پژوهشی قرار خواهد گرفت.
به گفته کنگرانی، همایش «هنر و تمدن حوزه هیرمند: شهر سوخته» با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، پژوهشکده باستانشناسی ایران و... در پاییز امسال در تهران و زاهدان برگزار خواهد شد.
نظر شما